Bekväma vinterskor för barn

Har ditt barns skor genomlevt skolstarten och hösten? Då är det hög tid att börja fundera på vilka skor de ska ha på sig när vintern kommer. Deras växande fötter är alltid mer känsliga för extrema väderförhållanden än för vuxna, så barn behöver generellt sett skyddas bättre än vuxna. Vi har sammanställt några tips som hjälper dig att välja rätt vinterskor för ditt barn.

Välj en lätt vintersko

Det handlar ofta om att skaffa bekväma vinterskor för barn. Allt eftersom ditt barn växer utvecklar de också en bättre motorik. Ju yngre barnet är desto svårare blir det att hantera för barnet allt för tunga kängor/vinterskor. Du kan se om stövlarna är för tunga genom att observera hur ditt barn beter sig när de provar dem. Om de släpar fötterna efter sig är det bäst att låta dem prova ett annat par.

Se till att vinterskon är väl stoppad

Fötterna är en kroppsdel som lätt tappar värme. Därför är det viktigt att ditt barn får en vintersko som håller värmen ordentligt. Med detta i åtanke skulle ett bra val vara en stövel som har ett värmeindex på -30°C. Vanligtvis bör du välja material liknande ull, som hjälper till att hålla värmen, polyester, som hjälper till att kontrollera fuktnivåerna, beläggning som stöter bort kyla och vind och gummisulor, som har bra isolerande och halkskyddande egenskaper.

Se till att stöveln passar måtten på barnets fötter

Du kan bli frestad att köpa vinterstövlar som är något större än nödvändigt för att spara pengar, men gör det med försiktighet. Även om det kan verka som att du planerar framåt, kan en vinterkänga som är för bred påverka ditt barns bekvämlighet. Detsamma gäller för att köpa en sko som är för tight, vilket kan orsaka obehag som förfrysning, skavsår eller blåsor. Undvik gärna dubbla strumpor som kan vara bra för vuxna när du vandrar länge men för barn kan det sluta med skavsår.